Det finns många skäl till att träna karate. Från rent fysiska till mer psykologiska skäl. Fysiskt sätt är karate en utmärkt träningsform genom sin allsidighet. Varje träningspass innehåller moment där styrka, smidighet, snabbhet, koordination och i viss mån kondition tränas.

De psykologiska vinsterna vid karateträning ligger främst i ökad koncentration och självdisciplin samt förbättrat självförtroende.

En trygghet i dessa i dessa tider med ökande våld i samhället kan ju vara att karate utan tvekan är ett mycket effektivt självförsvar.

Är du nyfiken på att börja träna karate är du varmt välkommen att besöka ett träningspass för att se hur en träning kan gå till samt bekanta dig med och prata med någon av våra intruktörer och få mer information om oss som klubb.

Här hittar du våra aktuella träningstider.

Vi är en traditionel karate klubb där vi har stor fokus på de ursprunglige värderingar inom karaten.

När vi tränar karate är alla lika, det är det den vita karate dräkt representera för Helsingborgs karateklubb. Politiska eller religiösa symboler är inte tillåten att bära i Dojon.

Vi har som målsättning att alla ska känna gemenskap och gott kamratskap i klubben. Alla ska känna sig trygga och välkomna. Vi kombinerar den traditionella disciplin med ett gott skratt på träningspassen.

Du hittar oss på Gamla Nicolaiskolan, Bergalidan 11, Helsingborg. Hitta dit: Karta
Vi har inskrivning 2 gånger per år, i januari och augusti månad.
Kontakta eller besök oss så berättar vi mer om klubben, karate och när nästa inskrivning är. Du kan även anmäla dig via vår hemsida, så kontaktar vi er när det är dags för inskrivning.

 

Anmäl dig som nybörjare här redan nu! – kontakta oss på: info (a) helsingborgskarate.com

 

Ny karatedräkt:?

Helsingborgs karateklubb har ett sponsorsamarbete med KAITEN – där du som medlem i klubben har möjlighet att handla till rabatterade priser.

Notera att du är medlem av Helsingborgs karateklubb, då levereras din beställning till klubben, rabatterad och fraktfritt. Har du frågor om vad och hur du ska beställa, prata med din tränar.

http://www.KAITEN.info här finns mer information om vår samarbetspartner.

 

 

Information enligt personuppgiftslagen/hur behandlar vi dina data:
Du har enligt 26§ i personuppgiftslagen (1998:204) rätt att gratis, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till Helsingborgskarate klubb, få besked om vilka personuppgifter om dig som Helsingborgskarate klubb behandlar och hur dessa behandlas. Du har också rätt att enligt 28 § i personuppgiftslagen begära rättelse i fråga om personuppgifter som Helsingborgs karateklubb behandlar om dig.

Mer info på www.datainspektionen.se