Kyokushinkai_karateHelsingborgs karateklubb är Helsingborgs äldsta karateklubb, registrerad 1973 efter att klubben grundats på 60’tallet av bl.a. Arne Sjöberg. Då en klubb som tränade i stilen Kyokushinkai, en stil som bygger mer på styrka och fysik med fullkontakt och genomträngande slag och sparkar.

Omkring 1975 bestämde sig klubben för att byta stil, och gick över till Shotokan.
En stil som bygger på styrka och teknik eller styrka genom teknik. Där alla slag och sparkar ska utföras med total kontroll. En sådan kontroll att även ett hårt och snabbt slag endast ska vidröra motståndaren lätt.

Hbg KK - profil1Helsingborgs karateklubb har fortfarande starka rötter från Kyokushinkai, men försöker att kombinera detta med snabbhet och smidigheten som stilen Shotokan bygger på. Vår målinriktning är att utveckla medlemmarna fysiskt och psykiskt med träning, disciplin och meditation, och även socialt med träffar, utflykter och träningsläger.

 

Vi presenterar medlemmarna för en annan kultur och livsstil.  Vi tränar traditionell karate vilket betyder att alla har vita dräkter och en bältes färg som representerar den kundskap/grad man har. Alla former för politiska eller religiösa symboler är inte tillåten i Dojon.  Majoriteten av karateklubbarna i Helsingborg har sitt ursprung i Helsingborgs karateklubb, där Sensei Arne Sjöberg är första Sensei för många av instruktörerna på karateklubbarna i Skåne och på Sjælland/Danmark.

Helsingborgs karateklubb är en ideell förening där alla jobbar frivilligt, utan ekonomisk ersättning. Vi lyssnar mycket till vad du som elev i klubben har för önskemål och arbetar kontinuerligt på att förbättra undervisningen.

Kontakta oss gärna om du har synpunkter, ideer eller vill hjälpa till att göra Helsingborgs karateklubb  till en ännu bättre förening.

 

Klubben är medlem av:

SvenskaKarateF

 

Svenska karate förbundet www.swekarate.se,

SKF_logga_farg

 

Skånes Karate förbund www.karate.se,

 

HISO_logo

HISO (Skånes Idrottsförbund) www.hiso.se,

 

 

Alla klubbens medlemmar är, när de har betalts medlemsavgiften, försäkrade i samband med träningen via Riksidrottsförbundets avtall med Folksam.

KarateNord

Helsingborgs karateklubb är en del av KarateNord som är ett samarbete mellan klubbar i Skåne och på Själland Danmark. Mer information om KarateNord hittar du här: KarateNord

Våra Instruktörer

Klubben ställer höga krav på instruktörerna, som ska vara professionella, hjälpsamma och ödmjuka. Våra instruktörer tränar hårt och deltar i utbildningar och specialträningar utanför klubben för att kunna ge dig som medlem den bästa utbildningen och kunskapen inom karate.

Klicka här för information

Styrelsen

Styrelsen i Helsingborgs karateklubb har som målsättning att gynna det frivilliga arbete inom klubben. Styrelsen arbetar aktivt för att klubben ska utvecklas, stärka familjeanden i klubben och ge den enskilde karate ka en möjlighet att utvecklas personligt och inom sporten.  Karate är och ska vara för alla – oberoende om du är 5 eller 95 – vi värnar om värderingar som:

  • respekt
  • gemenskap
  • hänsyn till miljö och varandra

Klicka här för mer information