Det finns många skäl till att träna karate. Från rent fysiska till mer psykologiska skäl.

Fysiskt sätt är karate en utmärkt träningsform genom sin allsidighet. Varje träningspass innehåller moment där styrka, smidighet, snabbhet, koordination och i viss mån kondition tränas. Karateträningens natur är sådan att man, många gånger utan att man tänker på det, pressar sin kropp lite utöver det vanliga, vilket är en förutsättning för förbättrad fysik. Skador är mycket sällsynta inom karaten, såväl vid träning som vid tävling.

De psykologiska vinsterna vid karateträning ligger främst i ökad koncentration och självdisciplin samt förbättrat självförtroende. En trygghet i dessa i dessa tider med ökande våld i samhället kan ju vara att karate utan tvekan är ett mycket effektivt självförsvar.

Träningstider

Här hittar du våra aktuella träningstider.
Vi erbjuder träning upp till 5 gånger i veckan, beroende på hur högt graderad du är. Söndagar håller vi reserverad för specialträning.

Träningsavgifter/kostnaden

Vad kostar det att träna karate i Helsingborgskarate klubb och vad ingår?
Att träna karate i Helsingborgskarate klubb ska vara kul! Inga överraskningskostnader!
Te.x tar vi inte ut extra avgifter för tävlingar, vid besök av gästinstruktörer eller vid extra träning i samband med tävlingar/graderingen.

Du betalar för att träna och då ingår samtliga träningspass som är avsedda och anpassade för din grad, nybörjare så som mer avancerad.

Vid graderingstillfällen utgår en extra avgift för just graderingen och eventuellt ett nytt bälte. Läs mer om våra träningsavgifter här.

Helsingborgskarate klubb har ett sponsorsamarbete med KAITEN, där du som medlem i klubben har möjlighet att handla karate relaterade produkter till rabatterade priser.

Använd koden: HBGKK2019

http://kaiten.info/