Varför ska jag eller mitt barn träna karate och vad gäller?

Det finns många skäl till att träna karate. Från rent fysiska till mer psykologiska skäl.

Fysiskt sätt är karate en utmärkt träningsform genom sin allsidighet. Varje träningspass innehåller moment där styrka, smidighet, snabbhet, koordination och i viss mån kondition tränas.
De psykologiska vinsterna vid karateträning ligger främst i ökad koncentration och självdisciplin samt förbättrat självförtroende.

En trygghet i dessa i dessa tider med ökande våld i samhället kan ju vara att karate utan tvekan är ett mycket effektivt självförsvar.

Traditionel karate:

Vi är en traditionel karate klubb där vi har stor fokus på de ursprunglige värderingar inom karaten.
När vi tränar karate är alla lika, det är det den vita karate dräkt representera för Helsingborgs karateklubb.

Politiska eller religiösa symboler/klädsel är inte tillåten att bära i Dojon
– Det är inte heller tillåtet att ha smycken så som ringar och halsband p.g.a skaderisk, tejpa dessa innan träningspasset.. 

Vi har som målsättning att alla ska känna gemenskap och gott kamratskap i klubben. Alla ska känna sig trygga och välkomna. Vi kombinerar den traditionella disciplin med ett gott skratt på träningspassen.

Vart tränar ni?

Du hittar oss på Gamla Nicolaiskolan, Bergalidan 11, Helsingborg. Hitta dit: Karta
Vi har inskrivning 2 gånger per år, i januari och augusti månad.
Kontakta eller besök oss så berättar vi mer om klubben, karate och när nästa inskrivning är.

 

Anmäl dig som nybörjare här redan nu! –

kontakta oss på: kansli (a) helsingborgskarate.com

 

Vad gäller som nybörjare?

Prova på/testa:

Du har möjlighet att testa/prova på 2 träningspass, sen ska du registrera dig.

Dräkt:

I den första månad har du möjlighet att träna i jympabyxor och ljus t-shirt. Därefter ska träningen ske i karate dräkt (do-gi), liksom all träning sker barfotat.
Det finns möjlighet att köpa karate dräkt med klubbens brodyr i klubben, har du frågor kan du alltid kontakta:  kansli @ helsingborgskarate.com

Kumite:

Förutom vanlig träning – har vi har träningspass med Kumite (kamp) där förväntas det att den enskilda eleven själv har följande utrustning:

  • Tandskydd
  • Knogskydd
  • Fot och benskydd
  • Suspensoar
  • Bröstskydd (kvinnor)

All utrustning går att köpa i klubben, eller via klubbens huvudleverantör: KAITEN

Vilka träningstider gäller:?

Är du nyfiken på att börja träna karate är du varmt välkommen att besöka ett träningspass för att se hur en träning kan gå till samt bekanta dig med och prata med någon av våra intruktörer och få mer information om oss som klubb.

Här hittar du våra aktuella träningstider.

 

Vad kostar det att träna karate:?

Uppdaterade träningsavgift/priser klicka här: 
Förutom träningsavgiften har du kostand till karate dräkt och eventuell gradering (prov) 1-2 gånge per år, i graderingsavgiften ingår även nytt bälte (om du består).

 

Ny karatedräkt:?

Helsingborgs karateklubb har ett sponsorsamarbete med KAITEN – där du som medlem i klubben har möjlighet att handla till rabatterade priser.
Notera att du är medlem av Helsingborgs karateklubb, då levereras din beställning till klubben, rabatterad och fraktfritt. Har du frågor om vad och hur du ska beställa, prata med din tränar.
http://www.KAITEN.info här finns mer information om vår samarbetspartner.

 

Information enligt personuppgiftslagen/hur behandlar vi dina data:
Du har enligt 26§ i personuppgiftslagen (1998:204) rätt att gratis, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till Helsingborgskarate klubb, få besked om vilka personuppgifter om dig som Helsingborgskarate klubb behandlar och hur dessa behandlas. Du har också rätt att enligt 28 § i personuppgiftslagen begära rättelse i fråga om personuppgifter som Helsingborgs karateklubb behandlar om dig.

Mer info på www.datainspektionen.se